Over ons

Roberta Ciarnello was onze bijzondere vriendin en schoonzus die in 2012 op veel te jonge leeftijd overleed. Zij was een zeer actief vrijwilligster, reisde vaak naar Afrika en was betrokken bij meerdere gemeenschapsprojecten tegen Aids en ondervoeding in Malawi.

Tijdens haar vele bezoeken aan Malawi merkte ze dat veel kleine kinderen op straat rondhingen en tevens de oudere kinderen school misten omdat ze voor de jongere broers en zussen moesten zorgen. Roberta had bedacht hoe het zou zijn als ze met behulp van haar vrienden een kleuterschool voor de kleintjes konden aanbieden. Het zou goed voor de ontwikkeling van deze jongere kinderen zijn, met een bijkomend voordeel dat de oudere broertjes of zusjes naar school zouden kunnen gaan.

Omdat zij haar wens zelf niet meer kon verwezenlijken hebben wij met ondersteuning van vele vrienden en kennissen in 2012 ter nagedachtenis aan haar “Roberta’s Nursery” opgericht. In 2014 konden we een klein schoolgebouw met twee leslokalen kopen dat we in 2019 met een derde lokaal konden uitbreiden.

De school is een klein wonder in het midden van een zeer moeilijke situatie.

Hieronder een aantal foto’s van 8 jaar Roberta’s Nursery!