Roberta’s Nursery in 2023

Update 29 mei 2023: Het bestuur van de Stichting Roberta’s Nursery heeft besloten om haar activiteiten met ingang van 15-06-2023 te beëindigen.

Roberta’s Nursery blijft onder het bestuur van DREAM Malawi voortbestaan!

Update juli 2022: We zijn blij om te kunnen melden dat de school sinds april weer open is!

Het is fantastisch dat we de school in deze moeilijke tijden open mogen houden. Voor alle ouders en grootouders is dit een opluchting.
De kinderen in Machinjiri gaan heel erg graag naar school en leren dat het een lieve lust is!

Zoals gebruikelijk krijgen de kinderen ontbijt, een warme lunch, handgel en maskers.

De warme lunch is van groot belang voor de kinderen. In de ‘normale’ situatie in Malawi is er al te weinig voedsel en eet een gezin één keer per dag.

Hieronder een paar foto’s van de school gedurende de lockdown in januari:

Leraressen voor Roberta’s Nursery

Op dit moment heeft de school 45 kinderen en drie fantastische leraren. Deze laatste zijn niet alleen verantwoordelijk voor het lesgeven aan de kinderen, maar ook het klaarmaken van het ontbijt, het douchen van kinderen en het schoonmaken van de lokalen.

Wij zijn nu op zoek naar fondsen om de school het huidige én komende schooljaar (2023-2024) te kunnen runnen. De fondsen dienen voor de leermiddelen, de salarissen van de drie leraren en assistent, het ontbijt en inrichting.

Mocht je dit kleine, maar betekenisvolle project willen ondersteunen, dan kan dat door een bedrag naar keuze over te maken.

Alvast hartelijk dank voor de hulp die je aan dit project zou willen geven!

Hoe verging het de kinderen in 2020

Uit voorzorg hebben we de kleuterschool vanaf maart tot september moeten sluiten. 

Gelukkig werd in deze periode door DREAM gezichtsmaskers, zeep en desinfectiemiddelen aan de kinderen verstrekt en konden ze elke dag een warme lunch afhalen.

Een artikel dat de situatie tijdens de lock-down uit de optiek van een iets oudere leerling beschrijft.


Gedurende de eerste golf is Malawi redelijk gespaard gebleven en we waren heel blij om de school in september weer te kunnen openen!

De school heeft sinds het nieuwe schooljaar in september een vaste derde lerares gekregen!

Reis naar Malawi in 2020

Helaas hebben we onze geplande reis naar Malawi die voor 19 april gepland stond wegens het virus af moeten zeggen. Dit spijt ons heel erg!

Het zou een heel belangrijk bezoek geweest zijn omdat we de situatie van onze leraren verder zouden ontwikkelen en bestendigen. Silvia en Basil hadden een interessant plan, een nieuw project dat jonge kinderen helpt hun emoties te herkennen, The Colour Monster.

Het team in Malawi doet in deze moeilijke tijd echt geweldig werk met het beheer van de kleuterschool en het bieden van zoveel mogelijk veiligheid voor de kinderen.
Vanuit Nederland plannen we regelmatig Skype-conferenties met de docenten om hen te ondersteunen in hun werk.